Alvinne Webshop

WebshopInfoMijn account

Webshop » Fellowship

Fellowship member 2022

Voor het vijfde jaar op rij lanceren we een fellowship reeks. De bedoeling is om onze trouwe fans de gelegenheid te geven om als eerste bieren met een gelimiteerde oplage (max 400 l) te bekomen. Je ontvangt 6 unieke en exclusieve bieren in een fles van 75cl. 

Enkele voorbeelden waarom de oplages zo beperkt zijn:
- Enkele van de ingrediënten kunnen bijzonder zeldzaam zijn (bv Schaarbeekse Krieken)
- De productiemethode kan heel arbeidsintensief zijn (bv zelf plukken van fruit, bloesems)
- Het kan een proefproject betreffen
- Er wordt misschien een moeilijk te verkrijgen houten vat gebruikt

Fellowship bier n°1... Laurelin
Laurelin is een klassieker in de Fellowship reeks. Ook dit jaar plukten we Schaarbeekse Krieken diep in de Vlaamse Ardennen. De kriekengoden waren ons gunstig gezind, waardoor Laurelin 2021, Cuvee Sofie gerijpt op Chateauneuf du Pape foeder, gemacereerd werd met 100 % Schaarbeekse Krieken. Het is een bier voor de zuurliefhebber, dat kunnen we alvast verklappen. 
Laurelin is een van de twee Telperiën, de Gouden Bomen van Valinor. Ze schittert met haar heldere gouden bladeren en straalt een majestueuze schoonheid uit, een symbool van licht, hoop en leven.

Fellowship bier n°2 ... Númenor
Deze Moenrye Tripel lag maar liefst 4 jaar te rijpen op een Mendocino eiken vat. Een Mendocino eiken vat is een met de hand vervaardigd houten vat dat vaak wordt geassocieerd met de wijn- en distilleerindustrie in Mendocino County, Californië. Númenor heeft het karakter van een natuurwijn, zoet, zacht zuur met duidelijke toetsen van hout. Het bier is bewust niet of weinig gesatureerd om het wijn karakter te benadrukken.
Númenor is een mythisch eiland uit de wereld van Midden-aarde. Het is de thuisbasis van de machtige Númenoreanen, een trots en nobel volk. Het eiland is prachtig, met uitgestrekte bossen, groene weiden en majestueuze bergen. Ondanks zijn pracht leidt de hebzucht en hoogmoed van de Númenoreanen tot de ondergang van het eiland door een grote vloedgolf.

Fellowship bier n°3 ... NimLoth
Een Wild West, gerijpt voor 2 jaar op Bordeaux rode wijn vaten. Na de rijping op eiken vat werd het bier gemacereerd met bosbessen gedurende twee maanden. Tot slot werd net voor het bottelen Palo Santo toegevoegd om nog wat extra complexiteit te verkrijgen.
Nimloth is een imposante, majestueuze boom met zilverwitte schors en weelderige, groene bladeren die glinsteren in het zonlicht. Zijn takken strekken zich uit naar de hemel als een eerbetoon aan de Valar, de goddelijke wezens van de mythologie van Midden-aarde. De stam van Nimloth is sterk en solide, en zijn wortels zijn diep geworteld in de aarde, waardoor hij standvastig en stabiel is. De bladeren van Nimloth hebben een verkwikkende en genezende geur, en worden vaak gebruikt in de geneeskunde en het maken van parfums. De boom straalt een aura van heiligheid en zuiverheid uit, en wordt beschouwd als een symbool van hoop, leven en vernieuwing.

Fellowship bier n°4 ... Khazad Dûm
We gingen aan de slag met een Souterrain die we gebrouwen hebben in November 2021. Dit is een wheatwine die lichtjes frisser is dan traditionele barley wines met een zacht mondgevoel. Onze brouwer Riccardo durft dit bier al eens beschrijven als een kaleidoscoop van smaken. De Souterrain is gerijpt op Scandinavische Aquavit vaten gedurende 18 maand, voorzien door onze vriend J. Dias.
Khazad-Dûm was een ondergronds koninkrijk onder de Misty Mountains. Dit rijk is bekend als het oude rijk van de dwergen van Durin's Folk, het beroemdste van alle dwergenrijken. We hebben in feite een ondergronds bier (Souterrain) doordrenkt met wat "levenswater" wordt genoemd. Deze fles is de eerste van drie champagnefles Fellowship releases.

Fellowship bier n°5 ... A Pile Of Stone
Een geliefde synergie tussen Theo en Margaux rode wijn. We hebben onze signature Imperial Saison 8 maanden op rode wijnvaten gelegd. Daarna werden met de hand geplukte sleepruimen toegevoegd voor maceratie gedurende een periode van 4 maanden, hetgeen een specifieke zuurheid en fruitige kruidige tonen aan het bier toevoegt.
“They sat on the lawns under the plum-trees and ate, until they had made piles of stones like small pyramids or the heaped skulls of a conqueror” (LotR 6: IX)

Fellowship bier n°6 ... Fool Of A Took
Ons vorige Fellowshipbier Pippin werd van onder het stof gehaald, Cuvee Sofie werd deze keer op Portugese vaten gelegd. Voor de editie van dit jaar gebruikten we Moscatel Sétubal-vaten, zij voegen een zoete smaak toe aan de mix.
We zijn in alle eerlijkheid veel te laat aan dit project begonnen, vandaar dat we onszelf ook eens “Fools” mogen nemen. We hebben er een gigantische sprint van moeten maken om het op tijd af te ronden, maar kregen het voor elkaar. We geven graag een speciale vermelding aan team Edelrot voor de wake-up call & kijken ernaar uit om ons volgend jaar op een nieuwe Fellowship reeks te gooien.

We zien jullie graag terug voor een nieuw Fellowshipjaar & zullen ervoor zorgen dat het zéér speciaal wordt aangezien we 20 jaar oud worden!


Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

Alle prijzen zijn Inclusief 21% BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop
Heeft u een vraag?